Բնակչության կողմից սպառվող յոդի ընդհանուր քանակում արդյունաբերական եղանակով պատրաստված սննդամթերքի արտադրության մեջ օգտագործվող աղի փաստացի կամ հնարավոր ներդրման գնահատումը

Սույն փաստաթուղթը ներկայացնում է բնակչության կողմից սպառվող յոդի ընդհանուր քանակում արդյունաբերական եղանակով պատրաստված սննդամթերքի (ԱՊՍ) արտադրության մեջ օգտագործվող աղի ներդրման գնահատման գործընթացն ու արդյունքները: Նախագիծն իրականացրել է ազգային աշխատանքային խումբը, 2019 թվականին, ՀՀ առողջապահության նախարարության Առողջապահության ազգային ինստիտուտի (ԱԱԻ) գլխավորությամբ և Յոդի Գլոբալ Ցանցի (ՅԳՑ) տեխնիկական ու ֆինանսական աջակցությամբ: 








Առկա է նաև ռուսերեն տարբերակը, դիտելու կամ ներբեռնելու համար սեղմեք ԱՅՍՏԵՂ

Դիտել/Ներբեռնել զեկույցը
Առկա է նաև անգլերեն տարբերակը, դիտելու կամ ներբեռնելու համար սեղմեք ԱՅՍՏԵՂ